Normal Pencil

dijous, 26 de novembre del 2015

Seguretat a internet

Avui en dia, gràcies a les tecnologies, podem estar al dia de tot el que està passant o informar-nos de temes que ens criden l'atenció. Tot i així, les tecnologies també tenen la seva part negativa, ja que es poden realitzar abusos, agressions, o bullying a través d'aquestes.
En molts casos, a les escoles, podem trobar casos de ciberassatjament, on els alumnes més apartats o menys oberts són maltractats psicològicament a través de les xarxes socials per altres companys.
Podem trobar molts tipus de ciberbullying com per exemple el "flemig" què es quan es realitzen insults entre dos persones a la xarxa. Altres tipus poden ser la denigració, l'assatjament públic, la exclussió social, la suplantació de la personalitat, la difamació i el joc brut, i el sexting.
Actualment, existeixen moltes lleis que serveixen per a què els menors puguin tenir cada vegada més autonomia i se'ls permeti gestionar propiament les seves dades.
Per això, els docents, els familiars i els propis amics han d'estar atents per què una situació de ciberbullying no es dona a primera vista. Hi han molts indicadors com els canvis d'humor, baixada del rendiment acadèmic, problemes de son, entre molts altres.
En conclusió, en la última classe d'habilitats comunicatives, hem après com reaccionar davant d'una situació així a l'hora de ser educadors i ensenyar als nostres alumnes com fer un bon ús de les xarxes socials, i per altra banda, aplicar-nos-ho a nosaltres mateixos, ja què hem de ser un bon exemple per als nostres alumnes i a la vegada protegir la nostra seguretat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada